Ir al contenido principal

45 ANYS CAMINANT... Per les muntanyes dels voltants

Benvolguts amics i amigues,

Aquest curs estem de celebració amb el 45è aniversari del Grup de Muntanya de l’escola. Molts anys de camins, de cims, d’experiències compartides, de descobriment de la nostra terra... des d'aquell any 1970,
quan un grup de pares i mares van decidir organitzar la primera sortida. De ben segur que amb pocs mitjans,  però amb molta il·lusió, doncs per començar a caminar només calen les ganes. A més, la recompensa no estava en arribar al cim, sinó en tot allò que envolta cada indret i que anaven descobrint pas a pas, gaudint, compartint... Aquells primers muntanyencs i muntanyenques tenien com a objectius trobar a la muntanya diferents valors, capacitats, qualitats, sentiments personals, i aprendre i compartir amb els altres en cadascuna de les sortides. Un ‘organitzem-nos’ del Pare Enric va haver de sonar en els seus cors i fins avui al 2015 segueix ressonant.

Un somriure al teu company de camí, un alè desencaixat en fer el cim, compartir el dinar, una frase d'ànims en quedar-te enrere, la pluja sobre els nostres caps intentant arribar a un aixopluc... Tot això té molt a veure amb la teva pròpia motxilla, les teves botes, el teu bastó, el teu impermeable, la teva carmanyola, ja que és a la muntanya on podem viure i compartir moments importants i especials de la nostra vida.

Si realment la muntanya ens agrada és perquè allí podem trobar i compartir emocions personals, podem conèixer realment com som, si ho pensem bé és un lloc on se’ns revelen sentiments i pensaments que en d’altres moments no surten d'una forma tan senzilla i natural, és vida en moviment i és el lloc on descobrim la nostra petitesa davant de la magnitud de la creació.

Aprofitem doncs per treure-li suc al curs que tot just comencem. Tenint present el lema de l’escola, des del Grup de Muntanya us oferim més ‘d’ALGUNACOSA X DESCOBRIR’... Estem d’aniversari, i com a tal, toca celebrar-ho de manera especial amb la nostra particular austeritat, senzillesa, alegria i servei als altres. Aviat ens retrobarem amb els que ja heu participat en alguna sortida, o potser amb els que voldríeu fer un tastet per primera vegada... Això sí, sempre amb l'alegria de compartir 45 anys de muntanya!

Plagiant un anunci de les terres de l'Ebre i canviant paraules, us deixem fins a la primera sortida d'aquest curs d'aniversari que volem compartir amb vosaltres.

La boira s'estén sota els meus peus amb el seu mantell fred.
Em deixo acaronar per la vent suau, carregada de notes de pi, humitat i sòl.
Davant meu, surt la muntanya.
Viure'ls solament depèn de tu.

Us hi esperem!








Així doncs, ja podeu anar posant a punt el vostre material de muntanya,
US PROPOSEM 5 SORTIDES PER AQUEST CURS 2015-16:

Diumenge 25 d’Octubre de 2015

El Montsant ens espera a la primera sortida del curs. Celebrarem la nostra particular Castanyada als peus de la Serra Major. Oferirem dues rutes, una senzilla apta per a tothom, i una altra una mica més exigent, pels més atrevits. Els dos grups sortiran d’Albarca i es retrobaran a l’ermita de Sant Joan del Codolar. La ruta llarga arribarà al punt més alt del Montsant, la Roca Corbatera. Dinarem tots junts i baixarem fins Cornudella, un dia ple d’experiències de natura que no us podeu perdre.


Diumenge 20 de Desembre de 2015

Tot i que està molt a prop de casa nostra, la muntanya de l’Areny és una gran desconeguda… Aquest any anirem a plantar el Pessebre molt a prop de l’ermita de la Mare de Déu de la Roca de Montroig. Serà una excursió en la que descobrirem llocs amb una màgia especial, com les escaletes del diable, la cova foradada i la pròpia muntanya de l’Areny, que sembla extreta d’una pel·lícula de l’oest. A més, per arribar al cim haurem de fer servir les cordes que trobarem pel camí. Serà tota una aventura!


Diumenge 31 de Gener de 2016

Per pair els torrons, el millor és una bona caminada... Ben abrigadets anirem al Priorat per seguir el camí que els antics frares de la zona van recórrer tantes vegades... Sortint des de Cornudella de Montsant, el Camí dels Cartoixans ens espera! Travessarem paisatges diversos, com pinedes i camps de vinyes, fins a arribar a la cartoixa d’Escaladei. Un camí sense dificultat pensat per a tota la família.


Diumenge 13 de Març de 2016

A les portes de la primavera us oferim una sortida molt especial. Viatjarem a El Perelló a conèixer de ben a prop el món de les abelles i a conscienciar-nos de la importància d’aquests insectes. Visitarem un centre d’interpretació apícola, anirem a veure l’arnar situat en plena natura i gaudirem d’un dia entre ametllers florits. Després de dinar, farem una petita excursió per un antic camí Ral fins el vèrtex geodèsic de la Barra. Un camí sense cap dificultat, doncs la intenció d’aquesta sortida és que puguin gaudir d’ella des dels més petits fins els més grans. En aquesta proposta, la suma de tota la sortida serà més important que la suma de cada part per separat.  


Diumenge 24 d’Abril de 2016

Acomiadarem el curs pels voltants de Capafonts, descobrint uns indrets realment espectaculars... L’ombrívola font de la llúdriga, la impressionant cova de les gralles, el curiós pont de Goi, el mirador de les Tosques, la cova del Grèvol, la roca foradada... No calen gaire més presentacions perquè aquests regals que la natura ens té preparats són tot un espectacle per tots els sentits... 


Esperem que les propostes us vinguin de gust... Voleu tastar-les? Doncs ja sabeu on trobar-nos! ;-)
Fins molt aviat, us hi esperem!!!


Comentarios

Entradas populares de este blog

Hola amigos Esta pequeña entrada es únicamente para despedirme como responsable de las actividades del Grupo de Montaña. Quiero agradeceros sinceramente la confianza demostrada cada vez que os habéis "atrevido" a participar en cualquiera de las excursiones o actividades programadas, ha sido realmente un placer caminar juntos. No se me ocurre otra forma de despedirme que colgar un pequeño resumen de las actividades mediante una recopilación de la cartelería generada durante estos 6 años, podréis verla en la sección " FOTOS "  Sin más que deciros, os hago llegar uno de mis abrazotes virtuales. Nos vemos, preferiblemente, en la montaña.

CASTANYADA AMB EL GRUP DE MUNTANYA 28/10/2018

Benvinguts un any més al GRUP DE MUNTANYA. Aquest any per anar obrint boca, realitzarem una sortida que ens agrada moltíssim al GRUP!! DIUMENGE 28 D'OCTUBRE  ALBARCA –ERMITA DE SANT JOAN DEL CODOLAR  La idea és sortir del cole cap a les 9:00 amb autocar fins a l’Albarca i d’allí fer una de les rutes més boniques del Priorat. Per agafar forces per a la baixada un petit refrigeri i au! Avall que fa baixada. De l’Albarca fins a l’Ermita tant sols disten un escassos i planers 4km, on ens trobarem al nostres cuiners preparant-nos una de les millors Graellades de carn, i amb la gana que portarem, així la trobarem!! Un cop haguem paït el dinar ens disposarem a fer-lo baixar realitzant el camí que ens queda fins arribar a Cornudella on ens esperarà el transport per tornar cap a Tarragona. Una primera excursió per a celebrar la CASTANYADA, en família i al aire lliure! IMPRESCINDIBLE: -           BON CALÇAT -           CANTIMPLORA

CAMISETA DEL GRUPO DE MONTAÑA

Como ya sabeis, están encargadas las camisetas del grupo de montaña, se trata de mayots con cremallera (muy útil en montaña), tejido elástico y transpirable. (sin bolsillos detrás) Arriba podeis ver el diseño final, en manga corta. Comentaros también que la Ferretería Industrial Cornejo se ha prestado generosamente a sufragar parte de los gastos de la camiseta. Esta ferretería se encuentra en el Polígono Industrial Riuclar y en ella podeis encontrar suministros industriales, herramientas, pinturas, tornillería, neumáticos, maquinaria, rodamientos, accesorios de jardín, menaje, etc.